Alberto Morini va fi noul director general al sucursalei Veneto Banca

Data publicarii: 28-05-2014 | Finante-Banci

Alberto Morini va fi noul director general al sucursalei Veneto Banca, începând de săptămâna viitoare, a anunţat, miercuri, actualul şef al unităţii, Paolo Mariani.

Morini a precizat că a obţinut aprobarea din partea Băncii Naţionale a României, iar Paolo Mariani a explicat că el va prelua conducerea diviziei de private banking a Veneto Banca.

Alberto Morini, în vârstă de 50 de ani, şi-a început cariera profesională la Credito Italiano, ocupând mai apoi funcţii importante, printre care cea de conducere a Direcţiei Teritoriale Triveneto şi Milano din cadrul Unicredit Corporate Banking Spa.

El a intrat în Grupul Veneto Banca în anul 2010, ocupând funcţiile de director corporate al Banca Popolare di Intra, apoi de şef al Direcţiei Centrale Corporate a Veneto Banca şi, din martie 2012, pe cea de director al Direcţiei Teritoriale Centru-Nord a Veneto Banca.

începând cu data de 26 mai 2014, ca urmare a fuziunii dintre Veneto Banca Scpa şi Banca Italo Romena Spa, Sucursala Bucureşti a Băncii Italo Romena Spa a devenit Sucursala Bucureşti a Veneto Banca, schimbându-şi denumirea şi adoptând brandul Veneto Banca.

Istoria Băncii Italo Romena a început în anul 1980, acesta reprezentând un prim exemplu de joint-venture între Italia şi România în sectorul bancar.

Odată cu achiziţionarea sa în anul 2000 de către Grupul Veneto Banca, aceasta şi-a dezvoltat continuu portofoliul de clienţi, adresându-se la început investitorilor italieni şi apoi societăţilor româneşti şi segmentului persoanelor fizice.

Veneto Banca deţine în România o reţea de 22 de agenţii: cinci se află în Bucureşti, iar restul în principalele 16 oraşe ale ţării.

SURSA: Economica.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: