Piaţa de leasing financiar a înregistrat contracte noi în valoare de 310 milioane euro, în T1 2014

Data publicarii: 28-05-2014 | Finante-Banci

PiaÅ£a de leasing financiar din România a înregistrat un volum total de finanţări noi în valoare de 310 milioane euro, în trimestrul unu 2014, în creÅŸtere cu 28% faţă de aceeaÅŸi perioadă a anului 2013, au anunÅ£at, marÅ£i, reprezentanÅ£i ai AsociaÅ£iei Societăţilor Financiare din România (ALB.

Distribuţia pe tipuri de active finanţate a fost de 78% (242 milioane euro) la autoturisme şi vehicule comerciale, 19% (59 milioane euro) la echipamente şi 3% (9 milioane euro) pe segmentul imobiliar.

FinanÅ£area mijloacelor de transport a crescut 7%, faţă de aceeaÅŸi perioadă a anului precedent, cu un avans de 15% în finanÅ£area vehiculelor comerciale grele în detrimentul finanţării vehiculelor comerciale uÅŸoare, unde scăderea fost de 3% faţă de finele trimestrului unu al anului 2013.

Autoturismele au avut o pondere de 46% din totalul volumului nou finanÅ£at în domeniul vehiculelor.

'EvoluÅ£ia economiei din primele trei luni ale acestui an a influenÅ£at pozitiv performanÅ£a industriei de leasing, care a resimÅ£it o consolidare de 28% în primul trimestru din 2014, faţă de acelaÅŸi interval al anului trecut, după o perioadă prelungită de stagnări ÅŸi scăderi. în acest context, dacă previziunile de creÅŸtere economică vor fi confirmate ÅŸi spre finalul anului, trendul de recuperare al pieÅ£ei de leasing ar putea atinge cea mai bună creÅŸtere din ultimii patru ani. Leasingul este un barometru exact al evoluÅ£iei economiei, rezultatele industriei fiind direct influenÅ£ate de performanÅ£a acesteia în ansamblu, iar de regulă, 1 punct de creÅŸtere procentuală în PIB implică între 6 ÅŸi 8 puncte procentuale de creÅŸtere în piaÅ£a de leasing, această corelaÅ£ie fiind confirmată de rezultatele primului trimestru', arată Felix Daniliuc, preÅŸedintele ALB.

Continuarea, pe ECONOMICA.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: