ASF va selecta 20 de absolvenţi ASE pentru un stagiu de pregătire, perioadă în care vor fi plătiţi

Data publicarii: 18-06-2014 | Finante-Banci

Un număr de 20 de absolvenţi ai Academiei de Studii Economice vor fi selectaţi de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru efectua, timp de 12 luni, un stagiu de pregătire în cadrul instituţiei, urmând ca jumătate dintre ei să fie selectaţi pentru angajare în direcţiile de specialitate.

"în toamnă, ASF va selecta un număr de 20 persoane din rândul absolvenţilor Academiei de Studii Economice (ASE), care vor efectua un stagiu de pregătire în cadrul instituţiei. După efectuarea stagiului, jumătate dinte participanţii la program vor fi angajaţi în direcţiile de specialitate ale ASF. Pe perioada stagiului, participanţii la program vor fi remuneraţi din banii autorităţii", a declarat marţi preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu.

El a adăugat că selecţia participanţilor la programul de pregătire va fi realizată de o comisie formată din reprezentanţi ai ASE.

"Selectarea şi recrutarea viitorilor angajaţi din rândul participanţilor la program va fi realizată de ASF", a spus Negriţoiu.

ASF şi ASE au semnat, marţi, un protocol pentru identificarea şi selectarea studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor cu rezultate deosebite, în vederea recrutării în cadrul ASF.

Protocolul face parte din programul "Tinere Talente" dezvoltat de ASF care are ca scop identificarea, recrutarea, dezvoltarea şi fidelizarea unor angajaţi noi, cu potenţial, care vor deveni parte a corpului profesional din Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Conform protocolului, ASF împreună cu ASE vor identifica şi selecta pentru angajare până la 20 de tineri talentaţi, atât din cadrul facultăţilor de profil: Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori, respectiv Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, cât şi din rândul angajaţilor tineri ai ASE.

Cu peste 600 de salariaţi, autoritatea şi-a început activitatea la finele lunii aprilie 2013, prin comasarea atribuţiilor şi prerogativelor Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

SURSA: MEDIAFAX.