Cea mai mare bancă de investiţii din lume - JPMorgan Chase şi-a menţinut titlul, în T1 2014

Data publicarii: 19-06-2014 | Finante-Banci

JPMorgan Chase şi-a păstrat poziţia de cea mai mare bancă de investiţii din lume în primul trimestru al acestui an, în condiţiile în care a realizat venituri de 5,9 miliarde de dolari, conform unui studiu publicat miercuri de compania de consultanţă Coalition, transmite Reuters.

Pe locul al doilea se află, la egalitate, Goldman Sachs, Deutsche Bank, Bank of America Merrill Lynch şi Citi, urmate de Morgan Stanley, Barclays şi Credit Suisse.

Veniturile diviziei de investiţii a băncii americane JPMorgan au scăzut în primul trimestru din 2014 cu aproape 15%, la 5,9 miliarde de dolari, de la 6,9 miliarde de dolari în perioada similară din 2013.

Majoritatea băncilor de investiţii s-a confruntat în ultimele luni cu diminuarea veniturilor din cauza ratelor scăzute ale dobânzilor şi a reglementărilor mai dure privind capitalul.

Ca rezultat, unele bănci de investiţii şi-au redus operaţiunile şi numărul de angajaţi. Luna trecută, grupul britanic Barclays a anunţat concedierea a 7.000 de angajaţi ai diviziei de investiţii bancare, iar şeful departamentul de investiţii de la JPMorgan, Daniel Pinto, a declarat recent pentru Reuters că se concentrează pe reducerea costurilor.

Coalition a precizat că în primele trei luni ale acestui an JPMorgan a realizat venituri de 3,2 miliarde de dolari în sectorul FICC (venituri fixe, tranzacţii valutare şi tranzacţiile cu materii prime), la această categorie fiind urmată de Deutsche Bank şi Citi. De asemenea, JPMorgan s-a clasat pe primul loc la categoria equities, urmată de Morgan Stanley. în sfârşit, Goldman Sachs şi Bank of America s-au clasat pe primul loc la veniturile din consultanţă cu 1,5 miliarde de dolari fiecare.

Studiul Coalition analizează performanţele înregistrate de cele mai mari bănci de investiţii din lume: Bank of America Merrill Lynch, Barclays, BNP Paribas, Citi, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JPMorgan, Morgan Stanley şi UBS.

SURSA: Economica.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: