Asigurătorii şi băncile au primit injecţii de capital de 100 mil. euro

Data publicarii: 19-06-2014 | Finante-Banci

Asigurătorii şi băncile străine au adus în perioada ianuarie-aprilie 430 de milioane de lei (circa 97 mil. euro) la capitalul subsidiarelor locale pentru a acoperi o parte din pierderile din ultimii ani sau pentru a menţine indicatorii de prudenţialitate în limitele cerute de supraveghetori.

 Totuşi nivelul injecţiilor de capital este cu aproximativ 20% mai mic comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când injecţiile de capital depăşiseră 120 mil. euro, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Com¬paniile din sectorul financiar au fost puternic afectate de criza din ultimii ani, iar acţionarii străini au fost nevoiţi să suplimenteze capitalurile acestora cu câteva miliarde de euro.

 Cea mai mare majorare de capital din acest an a fost a BCR Viaţă, fiind în sumă de 111 mil. lei (25 mil. euro). Compania de asigurări de viaţă, controlată de Vienna Insurance Group (VIG) a avut pierderi de 15 mil. lei anul trecut. Austriecii spun că au găsit probleme serioase în interiorul companiei, astfel că anul trecut au oprit vânzările de poliţe de tip employee benefits şi au înlocuit conducerea asigurătorului. De asemenea, VIG a ajustat cu 40 mil. euro valoarea primelor subscrise de BCR Viaţă în 2012.

 A doua majorare de capital ca valoare a fost efectuată tot de grupul austriac, de data aceasta la subsidiara Asirom.

SURSA: ZF.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: