Şeful Unicredit: Afacerile UniCredit din Europa emergentă merg mai bine decât ne-am aşteptat

Data publicarii: 20-06-2014 | Finante-Banci

Cel mai mare grup bancar din Italia, UniCredit, înregistrează o performanţă peste aşteptări în Europa Centrală şi de Est, iar afacerile din Rusia merg bine, în ciuda conflictului din Ucraina, a afirmat directorul general Federico Ghizzoni, într-un interviu acordat vineri publicaţiei austriece 'Der Standard', transmite Reuters.

'Afacerile din Europa Centrală şi de Est în 2014 merg mai bine decât ne-am aşteptat. în Rusia afacerea încă merge bine', a declarat Federico Ghizzoni.

Acesta a explicat că negocierile privind vânzarea subsidiarei din Ucraina sunt în desfăşurare, astfel se va încheia procesul de restructurare din Europa Centrală şi de Est unde UniCredit este lider de piaţă.

Luna trecută, Federico Ghizzoni a anunţat că UniCredit ia în considerare vânzarea mai multor investiţii în 'private equity' gestionate de divizia sa germană HypoVereinsbank (HVB). O sursă care a dorit să-şi păstreze anonimatul a declarat că valoarea tranzacţiei se va ridica la aproximativ un miliard de euro (1,37 miliarde de dolari).

UniCredit SpA va concedia, până în 2018, aproximativ 6% din forţa sa de muncă, măsura făcând parte din planul său strategic, după ce, în 2013, a înregistrat pierderi record de 14 miliarde de euro (19 miliarde de dolari).

'încă avem o situaţie bună a fondului comercial în Polonia, Germania sau la divizia Pioneer. în acest moment nu văd necesitatea deprecierii fondului comercial, care este la nivelul de dinaintea crizei', a afirmat directorul general al băncii italiene.

întrebat despre estimarea băncii privind obţinerea unui profit de două miliarde de euro anul acesta şi dacă UniCredit va fi profitabilă în Italia, Ghizzoni a răspuns: 'Da. Nu am corectat estimările noastre în ciuda noii taxe pe reevaluarea acţiunilor Băncii Centrale a Italiei, care ne costă aproximativ 200 milioane de euro'.

Instituţiile de creditare italiene sunt acţionari ai Băncii Centrale a Italiei şi reevaluarea a permis unor bănci să înregistreze câştiguri semnificative de capital

Continuarea, pe Economica.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: