Averea lui Soros a crescut cu 3,4 miliarde de dolari de la începutul anului

Data publicarii: 25-06-2014 | Finante-Banci

în prima jumătate a acestui an s-au făcut bani mulţi. Mai precis, averea celor mai importanţi miliardari ai lumii a crescut cu 69,1 miliarde de dolari de la începutul anului până acum, conform rapoartelor Bloomberg.

Printre cei care şi-au sporit banii în aceste prime şase luni se numără George Soros (3,4 miliarde de dolari), Warren Buffett (4,1 miliarde de dolari). Mark Zuckerberg (4,5 miliarde), Bill Gates (4,5 miliarde).

Cel care a avut cea mai mare creştere a averii în prima jumătate a lui 2014 este Jack Ma, fondatorul Alibaba Group, care a ajuns la o avere de 12,6 miliarde de dolari. Aşadar, averea lui Jack Ma a crescut cu 249,8% de la începutul anului până acum.

La polul opus se află Ingvar Kamprad, şeful IKEA, care a pierdut anul acesta 6,7 miliarde de dolari. Tot pe pierdere este şi Carlos Slim căruia primele 6 luni ale acestui an i-au adus o pierdere de 5 miliarde de dolari. Conform Bloomberg, mexicanul rămâne totuşi pe locul al doilea în topul celor mai bogaţi oameni de pe planetă.

SURSA: Capital.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: