Banca Centrală a Rusiei şi-a vândut acţiunile deţinute la bursa de la Moscova

Data publicarii: 02-07-2014 | Finante-Banci

Investitorii străini au achiziţionat aproximativ 60% din cele 267,3 milioane de acţiuni în bursa de la Moscova vândute miercuri de Banca Centrală a Rusiei pentru 468 milioane de dolari, ceea ce arată un interes sporit al investitorilor pentru activele ruseşti, a anunţat Sergei Shvetsov, adjunctul guvernatorului Băncii Centrale, transmite Reuters.

Aproximativ 40% dintre investitorii care au cumpărat acţiuni au venit din Rusia, 33% din Europa, 15% din Asia şi 10% din SUA, iar oferta de acţiuni a fost suprasubscrisă, fiind acoperite cererile din partea a 96 de investitori, a declarat Sergei Shvetsov. Cele mai multe acţiuni au fost achiziţionate de Russian Direct Investment Fund, care a anunţat că a investit în oferta de acţiuni ca parte a consorţiului care include investitori instituţionali din China, Singapore, Emiratele Arabe Unite, Qatar, SUA şi Germania.

Miercuri, Banca Centrală a Rusiei a vândut 267,3 milioane de acţiuni la bursa de la Moscova, la un preţ de 60 de ruble (1,75 dolari) pe titlu, obţinând 468 milioane de dolari.

'Nu eram siguri că va exista o cerere atât de ridicată. Pentru noi a fost o surpriză pozitivă, care arată că există interes în acţiuni ruseşti', le-a declarat jurnaliştilor adjunctul guvernatorului Băncii Centrale a Rusiei.

Bursa de la Moscova, cea mai mare platformă din Rusia pentru tranzacţionarea acţiunilor, obligaţiunilor, a valutei şi derivatelor, a fost înfiinţată în 2011 în urma fuziunii dintre principalii operatori bursieri ai ţării, MICEX şi RTS.

SURSA: Capital.