Garanti Leasing primeşte un împrumut de 7 mil. euro pentru finanţarea întreprinderilor micro şi mici

Data publicarii: 03-07-2014 | Finante-Banci

Garanti Leasing, parte din Grupul financiar-bancar Garanti România, a semnat un acord de împrumut în valoare de 7 milioane de euro cu Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) pentru facilitarea accesului întreprinderilor micro şi mici româneşti la finanţarea activelor fixe, potrivit unui comunicat al instituţiei financiare.

Astfel, compania facilitează achiziţia de echipament de producţie, utilaje agricole şi vehicule comerciale, fiind un partener de încredere pentru clienţi şi sprijinindu-i să îşi dezvolte afacerile. în prezent, clienţii Garanti Leasing sunt companii din varii segmente de piaţă, precum transporturi, logistică, medical, agricultură, construcţii, industria grea etc.

Cu o tradiţie de peste 15 ani pe piaţa de leasing din România, Garanti Leasing (brandul sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA) completează gama de produse şi servicii a Grupului Garanti cu oferte de leasing pentru vehicule, echipamente şi imobiliare, sale & lease-back. De la inaugurare, compania a acordat peste 650 de milioane de euro pentru activele în leasing financiar şi a semnat peste 40.000 de contracte de leasing. în prezent, operează prin 7 birouri locale şi creează sinergii cu cele 78 de agenţii Garanti Bank din ţară.

Garanti Leasing face parte din Grupul financiar-bancar Garanti România din 2010. Grupul reuneşte de asemenea Garanti Bank, Garanti Credite de Consum (marca sub care funcţionează Ralfi IFN SA) şi Garanti Credite Ipotecare (marca sub care funcţionează Domenia Credit IFN SA). Grupul Garanti România este deţinut de Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB).

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) a fost înfiinţat de Banca de Dezvoltare KfW (KfW) cu sprijinul financiar al Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ) şi a Comisiei Europene. Fondul are ca scop susţinerea dezvoltării economice şi a prosperităţii în Albania, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Macedonia, Kosovo, Georgia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Ucraina şi Turcia.

SURSA: Economica.