Comisia Europeană va unifica registrele de insolvenţă ale mai multor state membre ale UE

Data publicarii: 08-07-2014 | Finante-Banci

Comisia Europeană va unifica registrele de insolvenţă a şapte ţări membre ale Uniunii Europene - Cehia, Germania, Estonia, Olanda, Austria, România şi Slovenia - şi le va posta pe un singur portal, au anunţat luni surse din cadrul CE. Potrivit Executivului de la Bruxelles, această procedură va înlesni munca antreprenorilor, a investitorilor şi a ceditorilor.

"Are o importanţă majoră din punct de vedere al funcţionării pieţei interne şi al justiţiei europene să se creeze posibilitatea de acces chiar şi dincolo de graniţele ţărilor respective la registru de insolvenţă", a subliniat Johannes Hahn comisarul european pentru politica regională, care îndeplineşte temporar şi atribuţiile comisarului pentru justiţie. Johannes Hahn a mai precizat:

"Dacă vrem ca firmele să investască şi în alte state membre ale UE, trebuie creată posibilitatea unei transparenţe şi accesului în mai multe limbi la informaţiile privind insolvenţa şi falimentul". Potrivit Comisiei Europene, prin portalul european e-justiţie se va crea posibilitatea de acces la registrul unic de faliment în mod rapid şi în timp real, iar cele mai importante informaţii vor putea fi accesate gratuit şi în limbile oficiale ale celor 23 de state membre ale UE. Autoritărţile de la Bruxelles au promis, de asemenea, că portalul respectiv va oferi o îndrumare clară despre ce înseamnă în fiecare stat membru conceptul de insolvenţă şi de faliment. CE îşi exprimă încrederea că în curând vor adera tot mai multe ţări la această bază de date unificată.

SURSA: Economica.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: