Economia Londrei va avea de câştigat dacă Uniunea Europeană va fi profund reformată

Data publicarii: 04-08-2014 | Finante-Banci


Economia Londrei va avea de câştigat dacă Marea Britanie va rămâne în Uniunea Europeană, dar numai cu condiţia ca aceasta va fi profund reformată, potrivit unui raport comandat de primarul capitalei britanice, Boris Johnson, citat de AFP.

Realizat de bancherul Gerard Lyons, raportul prevede opt direcţii de reformă care merg dincolo de ambiţiile premierului David Cameron, au relatat publicaţiile Sunday Telegraph şi Sunday Times.

Dacă va obţine un nou mandat în alegerile din mai 2015, liderul conservator David Cameron intenţionează să renegocieze relaţiile Londrei cu autorităţile de la Bruxelles şi să organizeze un refrerendum, până la sfârşitul lui 2017, privind apartenenţa la UE a Regatului Unit.

"Cel mai bun scenariu economic pentru Marea Britanie, în următorii 20 de ani, este apartenenţa la o Uniune Europeană profund reformată", a arătat Lyons.

El consideră că nu poate fi exclusă nici alternativa ca Marea Britanie să iasă din UE în condiţii amiabile, negociind acorduri de liber schimb.

"Marea Britanie nu poate determina UE să adopte reforme semnificative decât dacă se arată hotărâtă să plece din Uniune", consideră autorul raportului.

SURSA: Mediafax.