Revolutia bitcoin in sistemul bancar: Vor ramane bancile din nou in urma trend-ului?

Data publicarii: 06-08-2014 | Finante-Banci

Bitcoin ataca tot mai puternic piata serviciilor financiare la nivel mondial, chiar si in Romania fiind deja instalat primul bancomat pentru bitcoin, iar o serie de restaurante ofera posibilitatea de plata cu aceasta moneda virtuala. Bancile insa nu sunt asa dornice sa profite de noul mediu de schimb virtual si risca sa ramana din nou in urma trend-ului.

Pe masura ce bitcoin devine mai popular, bancile au toate motivele sa isi indrepte atentia asupra acestei monede virtuale, dar ea este privita ca o amenintare si oportunitate in acelasi timp. "Avem o oportunitate imensa de business sa finantam companiile care emit moneda virtuala, dar sunt potentiali competitori si trebuie sa ii intelegem", afirma Lester Joseph, un director al Wells Fargo, una dintre cele mai mari banci din Statele Unite.

Oficialul Wells Fargo subliniaza ca bitcoin inca nu a penetrat sfera bancara in primul rand din cauza reglementarilor excesive la care sunt supuse bancile, acestea nefiind astfel confortabile sa accepte riscuri suplimentare, dar apar din ce in ce mai multe povesti despre antreprenori care isi inchid conturile bancare pentru pentru a efectua schimburi doar pe baza bitcoin.

SURSA: Wall-street.