UniCredit si Intesa Sanpaolo dezmint informatiile din presa privind presupusa lor fuziune

Data publicarii: Astazi, 05-10-2015 | Finante-Banci

Cele mai mari banci italiene, UniCredit, Intesa Sanpaolo si Banca Monte dei Paschi di Siena SpA, au negat informatiile aparute in ziarul 'Il Sole 24' privind fuziunea lor, transmit ANSA si Bloomberg.
Purtatorii de cuvant ai celor trei banci au dezmintit informatiile.

O banca de investitii analizeaza o fuziune rezultata in urma combinarii dintre Intesa si UniCredit, apoi desprinderea subsidiarei italiene a UniCredit, care va fi unita cu Monte Paschi, a anuntat 'Il Sole 24'.

'O astfel de combinatie nu pare fezabila tinand cont de contextul geografic, reglementarile antitrust si impactul asupra numarului de angajati. daca unul din obiectivele unei astfel de tranzactii ar fi gasirea unui partener pentru Monte Paschi, asa cum au solicitat autoritatile de reglementare, estimam ca ar fi o tranzactie extrem de dificil de realizat', a apreciat analistul Riccardo Rovere, de la Mediobanca SpA.

La Bursa de la Milano, actiunile Monte Paschi au urcat vineri cu 1,9%, in timp ce titlurile UniCredit si Intesa inregistrau un avans de 1,4% si, respectiv, 1,7%.

Presupusa fuziunea ar duce la inchiderea a 2.000 de sucursale si concedierea a 20-25.000 de angajati, se arata in articolul aparut in publicatia italiana.

In primul semestru din acest an, UniCredit a inregistrat castiguri usor peste un miliard de euro, in timp ce rivala Intesa Sanpaolo a raportat un profit usor peste doua miliarde de euro. Dar indicele de adecvare a capitalului al Intesa Sanpaolo a urcat la 13,3% la 30 iunie, unul dintre cele mai ridicate din Italia, in timp ce UniCredit avea un indice de 10,4%.

UniCredit, care opereaza in 17 tari, cu 8.400 de oficii bancare si 146.000 de angajati, este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrala si de Est, unde realizeaza aproximativ 16% din veniturile sale. Cele mai mari banci italiene, UniCredit si Intesa Sanpaolo, sunt prezente si pe piata din Romania.

AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro: