Autoritatea pentru concurenta a declansat o investigatie pe piata contoarelor electrice si a echipamentelor conexe

Data publicarii: 05-10-2015 | Actualitate

Consiliul Concurentei a declansat, din oficiu, o investigatie privind posibila incalcare a regulilor nationale si comunitare de concurenta de catre cinci companii de pe piata de profil, a anuntat, sambata, in cadrul unui seminar de specialitate, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

In cadrul investigatiei, autoritatea pentru concurenta a efectuat inspectii inopinate la sediile AEM SA, Electromagnetica SA, Elster Rometrics SRL, Energobit SA si Landis+Gyr AG, precum si la sediile operatorilor de distributie a energiei electrice. Documentele ridicate in urma acestor controale se afla in analiza Consiliului Concurentei, in cadrul procedurilor specifice investigatiei.

'Suspectam ca aceste companii s-au inteles si si-au impartit contractele, stabilind dinainte castigatorii licitatiilor organizate de operatorii de energie electrica', a precizat Bogdan Chiritoiu.

Potrivit Consiliului Concurentei, investigatia are ca obiect o posibila trucare a licitatiilor organizate, in perioada 2011-2015, de Electrica SA, E.ON, Enel si CEZ pentru atribuirea contractelor de furnizare a contoarelor electrice si echipamentelor conexe de masurare a energiei electrice in cadrul licitatiilor.

Inspectiile inopinate reprezinta o etapa preliminara in cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurential. Efectuarea acestor controale nu reprezinta o antepronuntare a Consiliului Concurentei in ceea ce priveste vinovatia intreprinderilor investigate si nici in ceea ce priveste rezultatul final al investigatiei declansate.

AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro: