Guvernul britanic vrea sa obtina doua miliarde de lire sterline din vanzarea participatiei detinute la Lloyds

Data publicarii: 06-10-2015 | Finante-Banci

Ministerul britanic de Finante vrea sa obtina anul viitor cel putin doua miliarde de lire sterline (3,04 miliarde de dolari) din vanzarea actiunilor Lloyds Banking Group catre investitorii de retail, ca parte a planurilor de revenire deplina in actionariat privat a celui mai mare creditor ipotecar, transmit Reuters.

Vanzarea ar fi cea mai mare privatizare din anii '80, cand Guvernul premierului Margaret Thatcher a vandut actiuni ale British Telecom in valoare de 3,9 miliarde de lire sterline si titluri ale British Gas, in valoare de 5,6 miliarde de lire sterline.

In urma tranzactiei, Executivul va obtine bani pentru reducerea datoriei publice si ii va incuraja pe cetateni sa investeasca pe piata bursiera.

In timpul crizei financiare, Marea Britanie a injectat 20,5 miliarde de lire sterline pentru a prelua 43% din Lloyds.
UK Financial Investments (UKFI), organismul care gestioneaza participatiile de stat la bancile nationalizate, a angajat in decembrie banca Morgan Stanley pentru a vinde actiunile Lloyds pe bursa, la un pret peste media de 73,6 penny pe titlu platit de Guvern. In urma tranzactiilor, participatia Guvernului s-a redus sub 12%.

AGERPRES
Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: