TBI a obtinut un profit net de 2,7 milioane euro din creditare si leasing

Data publicarii: 22-11-2006
TBIF Financial ServicesSubsidiarele grupului financiar olandez TBIF Financial Services, TBI Credit si TBI Leasing, au obtinut, impreuna, un profit net la noua luni de 2,7 milioane euro, pe fondul cresterii rapide a portofoliului de credite in ultimul an, potrivit presedintelui companiei, Florentina Mircea. La sfarsitul lunii octombrie, creditele acordate de TBI Credit insumau 46 milioane euro, de doua ori si jumatate mai mult decat in octombrie 2005, cand portofoliul de credite era de 18 milioane euro.

"Am lansat in iunie un credit de nevoi personale si am acordat deja credite de 16 miliooane euro pe acest produs", a declarat directorul general al TBI Credit, Traian Baicu.

Actionarii companiei de credit au realizat, in cursul acestui an, doua majorari de capital social, in urma carora capitalul social a fost marit cu 2,3 milioane euro si a ajuns la 4,2 milioane euro in prezent, a precizat presedintele companiei, Florentina Mircea.

TBI Leasing si TBI Credit vor sa profite de complementaritatea activitatilor de creditere si de leasing. "Cele doua activitati se completeaza, pentru ca firmele care sunt clienti ai TBI Leasing au angajati, care sunt clienti potentiali ai unui produs de creditare oferit de TBI Credit", a explicat Mircea.

TBI Credit IFN a fost prima institutie financiara nebancara care a fost inregistrata in registrul special al Bancii Nationale a Romaniei. Compania este prezenta in 51 de orase din tara, are 130 de birouri de vanzari si colaboreaza cu peste 2.000 de magazine, potrivit reprezentantilor companiei.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: