Karl Sevelda: Raiffeisen nu are nevoie de majorarea capitalului pentru a indeplini cerintele autoritatilor de reglementare

Data publicarii: 06-10-2015 | Finante-Banci
Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International (RBI) nu are nevoie sa demareze o majorare de capital pentru a-si indeplini obiectivul de a ajunge la un indicele de adecvare a capitalului Tier 1 de 12% pana la sfarsitul lui 2017, a declarat luni directorul general Karl Sevelda, intr-un interviu acordat publicatiei austriece 'Wirtschaftsblatt', transmite Reuters.

In ianuarie, Raiffeisen Bank International - al doilea mare creditor din Europa emergenta - anunta vanzarea subsidiarelor din Polonia si Slovenia si reducerea operatiunilor internationale. Aceste masuri au ca obiectiv obtinerea unui indice de adecvare a capitalului Tier 1 de 12% pana in 2017, de la 10% la sfarsitul lui 2014.

'Avem suficient timp pana la sfarsitul lui 2017 sa ajungem la un indicele de adecvare a capitalului Tier 1 de 12%. Ne asteptam sa indeplinim acest obiectiv fara o majorare de capital', a afirmat luni Sevelda.
Banca austriaca a strans aproximativ 2,8 miliarde de euro anul trecut printr-o emisiune de actiuni.

Raiffeisen va vinde subsidiara din Polonia la inceputul anului viitor si intentioneaza sa se extinda in Iran, de indata ce vor fi ridicate sanctiunile impuse acestei tari, a declarat Sevelda pentru 'Wirtschaftsblatt'.

Incepand din luna noiembrie a anului trecut, BCE a preluat in mod oficial atributiile de supervizor bancar unic in zona euro, via Mecanismul European de Supervizare Bancara (SSM), care este responsabil in mod direct de supravegherea unui numar de circa 123 de mari grupuri bancare europene.
In prezent, SSM verifica si evalueaza necesarul de capital al bancilor.

Autoritatile de reglementare din Europa si SUA solicita bancilor ca indicele de adecvare a capitalului Tier 1 sa fie de 11-12%.

AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro: