Vanzarile SABMiller au crescut in T2 datorita performantelor inregistrate in America Latina si Africa

Data publicarii: 07-10-2015 | Economie

Compania britanica SABMiller, care ar putea fi preluata de rivala belgiana Anheuser-Busch InBev pentru 245 miliarde de dolari, a raportat o crestere de 2% a volumului de vanzari in trimestrul doi din 2015, transmite Reuters.
'Desi efectele negative ale fluctuatiilor de curs valutar au afectat rezultatele noastre, avem un model de afaceri cu perspective exceptionale pe termen lung', a declarat directorul general al SABMiller, Alan Clark.

Cresterea vanzarilor a fost stimulata de evolutia foarte buna a pietelor din America Latina si Africa, care a compensat declinul usor inregistrat in regiunea Asia Pacific si in America de Nord.
In primul semestru din acest an, veniturile de baza, excluzand impactul fluctuatiilor de curs valutar, au urcat cu 4%, in timp ce vanzarile au inregistrat un avans de 1%.

Anheuser-Busch InBev si SABMiller Plc sunt cei mai mari producatori de bere din lume. In septembrie, AB InBev si-a anuntat intentia de a face o oferta pentru achizitionarea SAB, pretul potentialei tranzactii fiind evaluat de analisti la 245 miliarde de dolari.

Compania care ar rezulta in urma tranzactiei ar produce aproximativ o treime din cantitatea de bere consumata pe plan mondial.
InBev, care detine brandurile Budweiser, Stella Artois si Corona, domina piata din America Latina in timp ce SABMiller are o prezenta importanta in Africa si Asia.

SAB, producatorul brandurilor Miller Lite, Peroni si Grolsch, nu reuseste sa inregistreze crestere in Europa si America de Nord. Compania, cu sediul la Londra, a anuntat recent ca a compensat declinul din Europa si piata dificila din SUA prin reducerea costurilor si orientarea spre consumatorii din tarile in curs de dezvoltare din America Latina si Africa.

SABMiller plc. este una dintre cele mai mari companii de bere din lume, cu participatii in societati producatoare de bere sau acorduri de distributie pe sase continente. Ursus Breweries, parte din grupul SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producatori de bere din Romania, cu brandurile Ursus, Timisoreana, Ciucas, Peroni Nostro Azzurro, Glosch, Pilsner Urquell, Azuga, Redd's si Stejar.

AGERPRES
Tag-uri: