Vizoli (MFP): Proiectul normelor de aplicare pentru Codul Fiscal va fi gata la finalul lunii noiembrie

Data publicarii: 09-10-2015 | Finante-Banci

Proiectul normelor de aplicare pentru Codul Fiscal va fi gata la finalul lunii noiembrie, a declarat, joi, Mariana Vizoli, director general adjunct in Ministerul Finantelor Publice (MFP), intr-o conferinta pe teme de fiscalitate.

"Urmeaza ca, spre sfarsitul lunii noiembrie, cand vom avea deja si un proiect inchegat al normelor, probabil sa ne mai intalnim, sa discutam, pentru ca exista multe norme perimate. (...) In prezent, la Ministerul de Finante pregatim normele de aplicare pentru Codul Fiscal rescris, cu toate ca modificarea de cota (de TVA - n. r.) pare asa, la prima vedere, o masura usor de implementat. O sa vedeti ca, prin normele de aplicare, vom da foarte multe exemple pentru ca trebuie sa coroborati foarte multe articole din Codul Fiscal ca sa vedeti cum veti proceda pentru situatiile tranzitorii cand ati emis facturi in 2015 sau inainte, pentru care nu a fost facuta livrarea sau prestarea in cauza, si pentru care va trebui sa regularizati si sa aplicati cota de TVA din momentul intrarii. Daca aceasta are loc dupa data de 1 ianuarie 2016, toate facturile emise inainte de aceasta data cu 24% se vor regulariza pe 20%", a spus Vizoli.

Impactul fiscalitatii asupra mediului de afaceri este dezbatut, joi, intr-un eveniment de profil, de catre consultanti, avocati specializati in taxe si fiscalitate, directori financiari din companii si reprezentantii autoritatilor competente, in vederea clarificarii unor aspecte legislative.

Potrivit specialistilor din domeniu, noul Cod Fiscal este un mare castig pentru mediul de afaceri, pentru ca aduce o abordare unitara si echilibrata asupra unor chestiuni si termeni de care practica fiscala romaneasca s-a tot lovit in ultimii 10 ani. Totodata, noul Cod Fiscal ofera o perspectiva de relaxare fiscala in Romania, prin adoptarea unui calendar de reducere sau eliminare a unor impozite si taxe.

AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro: