Autoritatile din Cehia aproba preluarea operatiunilor de retail ale Citibank de catre Raiffeisen

Data publicarii: 13-10-2015 | Finante-Banci

Oficiul Antimonopol din Praga a anuntat vineri ca a aprobat achizitionarea de catre Raiffeisen a operatiunilor de retail si a celor cu cardurile bancare ale Citibank din Cehia, transmite Reuters.

In conformitate cu acordul convenit in septembrie de cele doua parti, pretul de vanzare si alte detalii legate de aceasta tranzactie nu a fost dezvaluit. RBI precizeaza, insa, ca se asteapta ca tranzactia sa se incheie in primul trimestru al anului viitor si ca nu va avea un efect semnificativ asupra raportului sau de capital.

Grupul austriac Raiffeisen Bank International (RBI) este prezent pe piata din Cehia din anul 1993, iar Raiffeisenbank este a cincea mare banca din aceasta tara, unde ofera o gama completa de servicii bancare. La finele primului semestru din 2015, Raiffeisenbank deservea 397.000 de clienti prin 125 de sucursale si aproximativ 2.700 de angajati.

'Desi, pentru moment, obiectivul nostru este sa reducem activele riscante, vrem sa crestem pe anumite piete, unde avem o pozitie puternica, pentru a genera venituri sustenabile. Cehia este una dintre aceste piete, deoarece ofera un mediu economic si cadru legal stabil, iar estimarile noastre privind profitabilitatea si riscurile sunt pozitive', a afirmat recent directorul general al RBI, Karl Sevelda.

Luna trecuta, un alt mare grup bancar austriac, Erste Group Bank, proprietarul BCR, a preluat operatiunile de retail banking ale Citigroup din Ungaria. Banca americana si-a anuntat inca de anul trecut intentia de a-si vinde diviziile de consumer banking din sase state din America Latina, precum si din Japonia, Egipt, Cehia, Ungaria si Guam. Citigroup opereaza in peste 160 de state si jurisdictii, cu peste 200 de milioane de conturi ale clientilor.

In Romania, Raiffeisen Bank a achizitionat, in 2013, portofoliul de imprumuturi de retail al diviziei americane Citigroup.

AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro: