Directia Antifrauda a stabilit prejudicii de 678 milioane de euro la bugetul de stat in urma verificarii a 26.214 firme

Data publicarii: 14-10-2015 | Diverse
  •  Print
  • Bookmark & Share

Inspectorii antifrauda fiscala au verificat, in primele noua luni ale anului 2015, 26.214 operatori economici,
selectati in urma analizei de risc fiscal si, in urma acestor actiuni, au stabilit prejuducii de peste trei miliarde de lei, sume datorate bugetului consolidat al statutului (678,83 milioane de euro), se arata intr-un comunicat al Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF).

'Pe baza analizei de risc si a informatiilor furnizate de institutii specializate, au fost identificate si instrumentate fenomene de frauda cu implicatii fiscale negative semnificative asupra bugetului statului. Astfel, inspectorii antifrauda fiscala au investigat lanturi tranzactionale organizate in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale si au cuantificat prejudicii cauzate bugetului statului in valoare totala de peste 2,80 miliarde de lei, echivalentul a 635,24 milioane de euro. Pentru asigurarea recuperarii acestor prejudicii au fost instituite masuri asiguratorii asupra unor active patrimoniale identificate in valoare totala de peste 1,89 miliarde de lei (429,24 milioane de euro)', se mentioneaza in comunicat.

In plus, inspectorii antifrauda au constatat 22.721 de incalcari ale legislatiei financiar-contabile, pentru care au dispus sanctiuni in valoare totala de peste 192,64 milioane de lei (43,58 milioane de euro), reprezentand amenzi contraventionale, confiscari de bunuri si venituri ilicite, si suspendarea activitatii comerciale a 762 de puncte de lucru.

AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro: