Bogdan Chiritoiu: Am vrea din nou sa impingem pe agenda eliminarea interdictiei privind vanzarea in pierdere

Data publicarii: 14-10-2015 | Finante-Banci

Consiliul Concurentei vrea sa profite de perioada electorala si sa readuca in discutie eliminarea interdictiei privind vanzarea in pierdere, a declarat marti presedintele institutiei, Bogdan Chiritoiu.

"In privinta legislatiei, intram intr-o perioada electorala si intotdeauna asta prezinta si oportunitati si pericole. Cred ca sunt lucruri care s-au realizat pe zona intaririi concurentei, functionarii mai bune a pietei. Noi, in numele Consiliului, am vrea din nou sa impingem pe agenda eliminarea interdictiei privind vanzarea in pierdere. Aici stiu ca parerile in industrie sunt impartite. (...) Dar, odata ce ai cumparat o marfa, e marfa ta, faci ce vrei cu ea, o dai cadou... Atata timp cat nu ai pozitie dominanta, nu am nicio problema, poti sa vinzi la ce pret vrei. (...) Asta e, unii fac afaceri proaste....sunt banii tai, ai facut o greseala, ai cumparat un produs si vrei sa-l vinzi mai ieftin, e treaba ta", a explicat Chiritoiu.

El a amintit, in acest context, ca, in urma cu doi ani, Consiliul Concurentei a reusit sa obtina eliminarea restrictiei "foarte ciudata" care impunea ca la infiintarea unui magazin sa se ceara aprobarea concurentilor.

AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro: