Fercala: Erste nu va reusi sa cumpere mai mult de 4% din actiunile salariatilor

Data publicarii: 22-11-2006
Erste Bank va reusi sa cumpere aproximativ 3,5%-4% dintre actiunile salariatilor Bancii Comerciale Romane (BCR), a declarat, miercuri, in cadrul seminarului "SIF-urile pe piata de capital" presedintele SIF Transilavania (SIF 3), Mihai Fercala. Eu am actiuni ca persoana fizica la BCR, insa nu voi vinde pentru ca este o actiune foarte valoroasa si cred ca sunt foarte multe persoane care vor proceda asemanator, a afirmat Fercala. Toti reprezentantii SIF-urilor, cu exceptia SIF Oltenia care nu a participat la dezbatere, au declarat ca nu au de gand sa vanda  intr-un orizont de timp mediu participatiile detinute de societatile de investitii financiare la BCR.

Fercala a precizat ca si in cazul in care un SIF "va trada" este suficient  sa existe doua SIF-uri care sa detina 10% pentru a putea convoca Adunarea Generala a Actionarilor sau pentru a obstructiona anumite decizii ale Erste.

Salariatii Bancii Comerciale Romane detin un pachet de 8% din capitalul bancii, iar Erste Bank a initiat, la inceputul lunii noiembrie, o oferta pentru preluarea acestor actiuni, la pretul de 6,5 euro pentru o actiune BCR sau o actiune Erste pentru fiecare sase actiuni  BCR. Banca austriaca a finalizat achizitia a 61,9% din BCR in luna octombrie a anului curent. Aproximativ 30% din banca este detinut de Societatile de Investitii Financiare (SIF-uri), iar restul de 8% de angajati.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: