Vanzarile Volkswagen in Marea Britanie au scazut in ianuarie cu 14%; Dacia a raportat un avans de aproape 3%

Data publicarii: 05-02-2016 | Economie

Vanzarile de masini noi in Marea Britanie au inregistrat in ianuarie cel mai ridicat nivel din ultimii 11 ani, insa scandalul emisiilor a dus la un declin de aproape 14% al livrarilor grupului Volkswagen, a anuntat, joi, Asociatia Producatorilor si Comerciantilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters.

Luna trecută, livrările au urcat cu 2,9%, la 169.678 unități. În topul celor mai bine vândute modele se află Ford Fiesta, Nissan Qashqai, Vauxhall Corsa, Ford Focus și Volkswagen Golf.

În ianuarie, Dacia a vândut 1.667 de vehicule pe piața britanică, în creștere cu 2,9% față de perioada similară din 2014, când a înmatriculat 1.620 de unități.

"Performanța solidă din ianuarie pune sectorul auto într-o poziție favorabilă la începutul anului. Încrederea consumatorilor rămâne solidă, ne așteptăm la o piață mult mai stabilă în acest an, în linie cu evoluția din 2015, când a fost un an de vânzări record'', a afirmat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

Marea Britanie rămâne a doua mare piață auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Franței, Italiei și Spaniei.

Vânzările de mașini noi în Marea Britanie au crescut anul trecut cu 6,3%, la nivelul record de 2,63 milioane de unități. În 2015, Dacia a vândut pe piața britanică 26.228 vehicule, în creștere cu 9,92% față de 2014, când a înmatriculat 23.862 de unități.

Vânzările grupului Volkswagen în Marea Britanie au scăzut luna trecută cu 13,9%, după declinul înregistrat în octombrie, noiembrie și decembrie. În ianuarie, cota de piață a scăzut la 7,1%, de la 8,5% în perioada similară din 2014.

Grupul german a anunțat recent că în Marea Britanie există aproximativ 1,2 milioane de autovehicule cu motoare diesel, echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie.

Un purtător de cuvânt al companiei a precizat că mașinile afectate aparțin mărcilor Volkswagen, Seat, Audi și Skoda, iar clienții vor fi contactați în curând pentru repararea vehiculelor.

Grupul Volkswagen a recunoscut recent că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a forțat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: