Raducu (MFE): In Romania exista blocaje privind cadrul legislativ in pregatirea proiectelor mari de infrastructura

Data publicarii: 05-02-2016 | Economie

In Romania exista blocaje privind cadrul legislativ in pregatirea proiectelor mari de infrastructura si a continutului studiului de fezabilitate, a declarat, vineri, ministrul Fondurilor Europene, Aura Raducu, intr-o conferinta de presa.

"În România există foarte multe blocaje în ceea ce privește cadrul legislativ privind pregătirea proiectelor mari de infrastructură cât și a conținutului studiului de fezabilitate, studiului tehnic, necorelare cu aplicațiile solicitate de Comisia Europeană, un contract care este un contract de lucrări care nu se adaptează nevoilor. Ne-am gândit să încercăm modificăm toate aceste lucruri pentru a putea simplifica pregătirea de proiecte majore. Proiectele mari au avut probleme, iar cele mici au fost mai bune", a spus Răducu.

Ea a precizat că Ministerul Fondurilor Europene dorește ca în perioada de programare 2014-2020 să crească calitatea proiectelor.

"Dorim să avem o abordare în așa fel încât să creștem calitatea proiectelor, să avem proiecte mult mai eficiente și să utilizăm fondurile europene pentru a avea un impact cât mai mare pentru dezvoltarea tuturor sectoarelor economice ale țării", a mai afirmat ministrul Fondurilor Europene.

Aura Răducu a anunțat, joi, că rata de absorbție a fondurilor europene este calculată la 78,74%, pentru perioada de programare 2007-2013.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: