Finansbank Romania va deveni din aprilie 2007 Credit Europe in urma acordului cu NBG

Data publicarii: 23-11-2006
Finansbank RomaniaFinansbank Romania va deveni, din aprilie 2007, Credit Europe Bank Romania in urma acordului facut de grupul Fiba cu National Bank of Greece (NBG), la vanzarea pachetului de 46% din Finansbank Turkey bancii elene, a declarat vicepresedintele Finansbank Romania, Omer Tetik. "Cand National Bank of Greece a cumparat 46% de la Fiba, au cumparat brandul", a declarat, pentru NewsIn, reprezentantul Finansbank. "Eu cred ca procesul de rebranding va fi finalizat pana in aprilie 2007", a spus Tetik. "Brandul Finans este valabil in Turcia, insa in alte tari, Fiba trebuie sa schimbe numele. Asadar, o sa facem Credit Europe Romania, Credit Europe Holland, Credit Europe Russia", a aratat Tetik.

In prezent, grupul Fiba este prezent in Romania prin Finansbank, Finans Leasing SA, Finans International Leasing SA, Finans Securities SA, Finans Servicii Financiare SA (credite de consum) si Finans Credit Ipotecar SA (dezvoltare imobiliara si ipoteci) si, potrivit unei declaratii a vicepresedintelui Finansbank va fi prezenta din 2007 si prin divizia de asigurare a grupului. Toate diviziile Finansbank Romania vor face parte din procesul de rebranding.

Costurile procesului de rebranding inca nu pot fi stabilite, deoarece mai intai trebuie decizia de schimbare a denumirii sa fie aprobata de actionari, a spus oficialul Finansbank Romania. "Dupa aceea (n.r. dupa decizia actionarilor), stabilim un buget. Va fi un proiect foarte mare", a mai afirmat Tetik. "Incercam sa facem numele Credit Europe cat mai cunoscut in Romania", a mai afirmat Omer Tetik.

La inceputul lunii iulie, NBG a anuntat intr-un comunicat transmis Bursei din Atena, ca a atras din piata de capital mai mult de trei miliarde euro, printr-o emisiune de actiuni, cu intentia de a finanta cumpararea unui pachet de 46% din actiunile bancii turce Finansbank, pentru care a platit 2,3 miliarde euro. Tranzactia a fost finalizata in vara.

Presedintele Finansbank Romania a convocat  adunarea generala a actionarilor pe 14 decembrie, pentru a propune actionarilor schimbarea numelui bancii in Credit Europe Bank,  se arata in Monitorul Oficial de luni. La sedinta vor putea participa toate persoanele inscrise in registrul actionarilor la data la care se va tine adunarea generala a actionarilor.

Pe langa schimbarea numelui bancii, pe ordinea de zi a adunarii generale a actionarilor se mai numara si completarea obiectului de activitate al bancii, asa incat sa acopere toate serviciile de investitii financiare continute de legea pietei de capital. Astfel, banca vrea sa isi adauge pe lista de activitati si operatiunile de scontare, de tranzactionare in cont propriu sau in contul clientilor cu contracte futures si leasing financiar. Reprezentantii bancii vor, de asemenea, sa isi mute sediul de pe bulevardul Unirii pe bulevardul Timisoara din Bucuresti, se mai arata in Monitorul Oficial.

Finansbank Romania a raportat un profit net de 8,01 milioane lei (2,24 milioane euro) dupa primele sase luni ale anului, cu 75% mai mare decat in primul semestru din 2005, cand profitul a fost de 4,56 milioane lei (1,26 milioane euro).

Finansbank avea active de 1,92 miliarde lei (545 milioane euro) la sfarsitul lunii septembrie si controla 1,27% din piata bancara romaneasca, dupa cum arata datele bancii centrale. Þinta de active pentru finalul anului 2006 al Finansbank Romania este de 707 milioane euro, in conditiile in care banca a avut in primul semestru active de 500 milioane euro, a declarat presedintele Finansbank, Tamer Ozatakul, in luna septembrie.

Banca isi propune sa ajunga la 93 de sucursale pana la finalul acestui an, a declarat presedintele institutiei financiare. La sfarsitul primului semestru, banca avea 55 de sucursale, iar tinta pentru 2007 este de 150 de sucursale, a mai declarat Ozatakul.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: