Cursa TAROM spre Bruxelles din 15 februarie a decolat cu 30 de minute intarziere pe fondul conditiilor meteorologice nefavorabile

Data publicarii: 17-02-2016 | Economie

Cursa TAROM RO 371 din 15 februarie, spre Bruxelles, la bordul careia se afla premierul Dacian Ciolos, a decolat la ora 8,50, cu 30 de minute intarziere, din cauza restrictiilor de trafic aerian ce au aparut pe fondul conditiilor meteorologice nefavorabile la aeroportul de destinatie, ceea ce a impus operarea pe o singura pista de decolare-aterizare, precizeaza, miercuri, operatorul aerian.

"Zborul TAROM RO 371 din 15 februarie, planificat să decoleze la ora 8,20 a.m. a decolat la ora 8,50 a.m. Această întârziere de 30 minute s-a datorat restricțiilor de trafic aerian, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile la aeroportul de destinație, ceea ce a impus operarea pe o singură pistă de decolare-aterizare. În consecință, au apărut disfuncționalități în operarea companiilor aeriene, crescând timpul de așteptare pentru aterizare", se arată într-un comunicat al TAROM, remis AGERPRES, în urma articolelor apărute în legătură cu întârzierea zborului RO 371, Otopeni-Bruxelles din 15 februarie.

Operatorul aerian atrage atenția asupra faptului că, fiind vorba despre un zbor de linie, nu s-a putut obține un statut special pentru cursa respectivă, deși la bord se afla premierul Dacian Cioloș.

"Compania TAROM este onorată de faptul că domnul prim ministru Dacian Cioloș a ales să zboare cu noi, încercăm să facem totul posibil astfel încât să fim la înălțimea așteptărilor pasagerilor noștri și să le oferim călătorii sigure. Facem mențiunea că, fiind vorba despre un zbor de linie, nu s-a putut obține un statut special pentru cursa respectivă, deși aveam la bord un pasager foarte important. Acest gen de întârziere datorată condițiilor meteo sau restricțiilor de trafic aerian, deși regretabilă, este totuși o situație care nu ține de modul de operare al unei companii aeriene și este frecvent întâlnită cu precădere în aeroporturile cu trafic aerian mare. Toți pasagerii sunt importanți pentru noi în egală măsură și regretăm faptul că am produs neplăceri pasagerilor noștri, însă ne dorim, înainte de toate, să le oferim zboruri sigure, cu respectarea reglementărilor internaționale în vigoare și a instrucțiunilor serviciilor de trafic aerian", mai afirmă TAROM.

Prima întâlnire din cadrul vizitei premierului Dacian Cioloș la Bruxelles cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans s-a amânat, luni, cu aproximativ două ore, întrucât aeronava TAROM cu care s-a deplasat prim-ministrul român a întârziat. Frans Timmermans avea deja programată o altă întrevedere și s-a întâlnit cu Dacian Cioloș în jurul orei 13,00, ora României.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: