Intalnire intre presedintele ANAF si conducerea Grupului Intact la Ministerul Finantelor

Data publicarii: 19-02-2016 | Economie

Conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) se intalneste, vineri, la Ministerul Finantelor, cu persoane din conducerea trustului Intact, iar la intalnire vor participa si reprezentanti ai Guvernului.

* Antena 3, notificată de ANAF să elibereze în cinci zile imobilele pe care le ocupă

'Președintele ANAF, Daniel Diaconescu, a dat curs solicitării transmise de Sorin Alexandrescu, director general Antena TV Group SA, și Mihai Gâdea, director general Antena 3, și i-a invitat pe reprezentanții legali ai grupurilor media pentru discuții astăzi, 19 februarie, la ora 12,00, la Ministerul Finanțelor Publice. La întâlnire vor participa, de asemenea, și reprezentanți ai Cancelariei Primului—Ministru', anunță ANAF pe pagina de Facebook.

Întâlnirea are loc în condițiile în care, la începutul acestei săptămâni, ANAF a notificat compania Intact că trebuie să elibereze clădirile în care în care își desfășoară activitatea posturile de televiziune Antena 1 și Antena 3 în termen de cinci zile. Acțiunea ANAF a fost declanșată în scopul punerii în executare a unei sentințe penale din 2013, rămasă definitivă, prin care cele două clădiri au fost confiscate și trecute în proprietatea statului român.

În urma acuzațiilor de abuz ale reprezentanților grupului de presă, ANAF a menționat că la sediile televiziunilor trustului Intact s-au deplasat, luni, patru echipe formate din 11 executori fiscali, însă un singur echipaj format din patru executori fiscali a intrat la adresa din șoseaua București-Ploiești, de unde aceștia au fost îndrumați la un alt sediu. 'Deplasarea s-a făcut cu cele patru autoturisme, singurele aflate în utilizarea Serviciului executări silite și cazuri speciale și a Serviciului valorificare sentințe penale din DGRFP București. Mașinile sunt inscripționate cu sigla "ANAF" și cu sintagma "Executări silite"', a mai precizat ANAF.

În plus, ANAF a reamintit că Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București a emis în condițiile legii notificările de evacuare către persoanele juridice care își desfășoară activitatea în imobilele confiscate de instanță, măsura fiind luată în vederea punerii în executare a măsurilor dispuse prin Decizia penală nr. 888/08.08.2014, pronunțată de Curtea de Apel București și rămasă definitivă.

În schimb, reprezentanții Antena 3 arătau, într-un comunicat, că ''acțiunea ANAF, organizată sub forma unui desant, care a implicat dispozitive și forțe nemaiîntâlnite, amenință direct libertatea de exprimare, prin punerea în pericol a emisiei posturilor Antena 3, Antena 1, Antena Stars, Euforia Tv și Zu Tv''.

Sursa: Agerpress