RATB a vandut titluri de calatorie de un milion de lei in 15 februarie, in crestere cu 43% fata de 1 februarie

Data publicarii: 19-02-2016 | Economie

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) a vandut, in data de 15 februarie 2016, titluri de calatorie in valoare de peste un milion de lei, cu 43% mai mult fata de valoarea titlurilor vandute in date de 1 februarie 2016, respectiv 622.348 de lei, se arata intr-un comunicat al RATB transmis, vineri, AGERPRES.

Potrivit comunicatului, RATB a demarat, începând cu data de 15 februarie, aplicarea unor măsuri prin care să poată stabili cu exactitate, și nu pe bază de estimări, numărul călătorilor care utilizează fiecare linie și mijloc de transport.

'Din primele date obținute, rezultă că un număr mare de călători a răspuns apelului RATB, valoarea titlurilor vândute luni, 15 februarie 2016 (în prima zi de aplicare a măsurilor) fiind de 1.087.639,32 lei, fata de 622.348,03 lei, cât s-a încasat într-o zi similară, luni, 1 februarie 2016, creșterea reprezentând aproximativ 43%', se menționează în comunicat.

Conform documentului, și numărul validărilor de titluri de călătorie a crescut, dar cu numai 15.069 de călătorii (7%), luni 15 februarie 2016, fiind înregistrate 213.123 călătorii validate, față de luni, 1 februarie 2016, când numărul acestora a fost de 198.054.

'De aceea, RATB reînnoiește apelul adresat călătorilor care dețin abonamente ca aceștia să valideze fiecare călătorie în sistemul automat de taxare, acest lucru permițând o analiză cât mai completă a cererii de transport și alocarea de resurse în funcție de acest indicator. Aproximativ 60% din încasările RATB provin din cumpărarea de abonamente lunare, ceea ce dovedește ponderea pe care aceste titluri de călătorie ar avea-o în stabilirea traseelor și numărului de vehicule', se mai arată în comunicat.

Anul trecut, RATB a înregistrat o medie de 165.000 de călătorii validate pe zi, în timp ce vehiculele Regiei asigură circa două milioane de călătorii pe zi.

Regia de transport susține că măsurile adoptate vor contribui la asigurarea unui program de transport în funcție de necesarul de călători de pe fiecare linie, în diferitele zone ale Capitalei.

'Menționăm că această măsură face parte dintr-un pachet mai larg, care include colaborarea cu Poliția locală a sectoarelor Capitalei, prin care RATB intenționează să eficientizeze sistemul de transport și să crească, astfel, nivelul calității serviciilor oferite, precum și încrederea și coeziunea comunității bucureștene', se mai arată în comunicat.

Sursa: Agerpress