Romania va achizitiona doua radare avansate de la Lockheed Martin

Data publicarii: 22-02-2016 | Economie

Grupul american de aparare Lockheed Martin a anuntat luni ca a semnat un contract cu Romania pentru doua noi radare de tip TPS-77, informeaza PRNewswire.

Sursa foto: Lockheed Martin / Twitter

România și Lockheed Martin au un parteneriat care datează din 1995 și care până acum s-a concretizat în livrarea a mai mult de 20 de radare terestre.

"Timp de peste 20 de ani, Lockheed Martin și Romania au pus la punct un parteneriat solid care a dus la creșterea capacităților de supraveghere aeriană și prognoză meteo", a declarat Mark Mekker, directorul diviziei de radare de la Lockheed Martin.

Grupul american precizează că noile radare de tip TPS-77 utilizează mai puțină energie și au o durată de viață mai mare decât versiunile precedente. Radarele TPS-77 vor fi asamblate la Syracuse, New York.

Luna trecută, Departamentul pentru Armamente din Ministerul Apărării a anunțat și el o achiziție în valoare de 32,7 milioane de dolari, pentru două sisteme radar TPS-77. Achiziția, decisă în anul 2015, s-a făcut prin negociere cu o singură firmă, Lockheed Martin Overseas Corporation, iar termenul de livrare este anul 2017.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: