BERD nu are dovezi privind fraudarea creditului acordat primariei din Sfantu Gheorghe

Data publicarii: 24-02-2016 | Economie

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) urmeaza o serie de proceduri stricte de control cu privire la modul in care sunt cheltuiti banii de catre beneficiari si din acest motiv considera ca este putin probabil ca primarul orasului Sfantu Gheorghe sa fii utilizat in mod incorect imprumutul acordat de BERD, a declarat miercuri un purtator de cuvant al BERD.

"Potrivit informațiilor disponibile la acest moment, nu există motive să credem că împrumutul acordat de BERD pentru primăria din Sfântu Gheorghe a fost utilizat în mod fraudulos", a precizat sursa citată, răspunzând unei întrebări puse de un jurnalist de la agenția de presă MTI.

BERD adaugă că urmărește cu atenție toate investițiile sale în colaborare cu beneficiarii și că aplică cele mai ridicate standarde când vine vorba de creditare. De asemenea, instituția financiară și-a exprimat sprijinul pentru lupta autorităților române împotriva corupției și are încredere că situația se va rezolva în scurt timp.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, este anchetat de DNA pentru atribuirea unor contracte de modernizare a unor străzi și trotuare, realizarea de piste pentru bicicliști și iluminat public, fiind acuzat de utilizarea în alte scopuri a creditelor BERD garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice. Primarul a declarat în repetate rânduri că banii au fost cheltuiți în mod corect, conform contractului și hotărârii Consiliului Local.

Antal Arpad a fost pus săptămâna trecută sub controlul judiciar pentru 60 de zile, având interdicția de a-și exercita funcția, de a părăsi țara și de a intra în contact cu angajați ai Primăriei și ai BERD.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: