Gazprom anunta o noua ruta de aprovizionare cu gaze naturale via Marea Neagra

Data publicarii: 25-02-2016 | Economie

Grupul energetic rus Gazprom a anuntat, miercuri, ca a semnat un memorandum de intelegere cu grupul italian Edison SpA si firma greaca DEPA cu privire la aprovizionarea cu gaze naturale rusesti a Europei, prin Marea Neagra, informeaza Reuters.

Într-un comunicat de presă, Gazprom precizează că, în conformitate cu memorandumul semnat la Roma, părțile semnatare sunt interesate de o rută care să permită livrarea de gaze naturale rusești printr-o conductă ce va traversa Marea Neagră și, apoi, 'via terțe țări' până în Grecia, ulterior fiind transportat 'din Grecia până în Italia'.

Părțile semnatare intenționează să profite de lucrările deja realizate de Edison SpA și DEPA în cadrul proiectului ITGI Poseidon (Turkey-Greece-Italy interconnector).

"Dezvoltarea capacităților intra-europene de transport de gaze este o componentă importantă a îmbunătățirii siguranței livrărilor de gaze naturale, inclusiv a celor din Rusia, către consumatorii din întreaga Europă', a declarat directorul general de la Gazprom, Alexei Miller.

Semnarea acestui memorandum vine după abandonarea proiectului gazoductului South Stream, în luna decembrie 2014, și a impasului în care se găsește proiectul alternativ Turkish Stream, ca urmare a tensiunilor dintre Ankara și Moscova.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: