Borc: Ministerul Economiei si-a pierdut mult din rolul pe care ar trebui sa-l aiba

Data publicarii: 25-02-2016 | Economie

Ministerul Economiei si-a pierdut mult din rolul pe care ar trebui sa-l aiba pentru ca s-a concentrat pe administrarea companiilor de stat, a declarat, joi, Costin Borc, viceprim-ministru al Romaniei si ministru al Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, intr-o conferinta de specialitate.

"Ministerul Economiei, în timpul anilor, și-a pierdut foarte mult din rolul pe care ar trebui să-l aibă. Și-a pierdut prin deprofesionalizare, dar și printr-o focalizare excesivă pe administrarea societăților din subordine, fie ele, la un moment dat, societăți din energie care erau mai interesante, fie societățile care sunt astăzi în Ministerul Economiei", a spus Borc.

El a precizat că un minister nu poate să fie jucător și arbitru în același timp.

"Nu poți să fii și arbitru și jucător în același timp. Ministerul Fondurilor Europene se chinuie astăzi să facă ghidul și, poate sunt puțin în urmă, dar strategia trebuie să vină de la economie. Ministerul trebuie să fie acel pol care atrage ideile lor, ce trebuie făcut și are o viziune unitară. Ne-am focalizat pe administrare și am uitat să definim ce vrem să administrăm. Rolul Ministerului Economiei este de analiză, de concentrator al ideilor care sunt în societate în tot ceea ce privește politici industriale, comerciale, ce susținem la Bruxelles, care este poziția României din punct de vedere economic", a explicat ministrul Economiei.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: