Anca Nedea: Industria turismului este in plina dezvoltare si trebuie sa ne exploatam la maximum potentialul geostrategic actual

Data publicarii: 25-02-2016 | Economie

Industria turismului este in plina dezvoltare si trebuie sa ne exploatam la maximum potentialul geostrategic actual, a declarat, joi, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, Anca Pavel-Nedea, la deschiderea editiei de primavara a Targului de Turism al Romaniei.

"Industria turismului este în plină dezvoltare, fapt dovedit de continuarea trendului ascendent al turiștilor străini care au vizitat țara noastră în 2015, dar și de apariția firmelor specializate pe arii specifice turismului — și mă refer în special la turismul de nișă. Potențialul turistic al României este deosebit de surprinzător și, cu eforturile corespunzătoare, poate fi exploatat la capacitate maximă. Trăim un moment oportun pentru dezvoltarea României în general, dar și a dezvoltării României ca destinație turistică. Trebuie să ne grăbim să intrăm pe piețe care nu erau în anii trecuți deschise pentru noi. România este percepută ca o destinație sigură, care poate primi vizitatori 365 de zile pe an", a spus Anca Pavel-Nedea.

Peste 280 de firme din 15 țări au început, joi, bătălia ofertelor de vacanță la o nouă ediție de primăvară a Târgului de Turism al României (TTR), care se desfășoară la Romexpo, în perioada 25 — 28 februarie 2016.

"Promovarea destinațiilor turistice românești trebuie făcută cu fondurile pe care le avem. Știm cu toții că turismul nu va mai beneficia în viitorul apropiat de fonduri europene. Am ales să promovăm România într-o manieră originală și unică, România promovată prin valori și autenticitate, prin ambasadorii turismului românesc, prin legendele transilvănene, prin meșteșugarii săi. Pentru creșterea circulației turistice este necesară susținerea mediului de afaceri din întreg sectorul turistic. Este necesar să avem un limbaj comun, obiective comune pe care să le atingem în următoarea perioadă", a precizat Anca Pavel-Nedea.

La TTR, Albania, Bulgaria, Croația, Egipt, Grecia, Israel, Italia, Moldova, Palestina, Polonia, România, Serbia, Spania, Turcia și Ungaria expun pe o suprafață expozițională de peste 13.700 de metri pătrați.

Programul de vizitare al târgului va fi, de joi până sâmbătă, între orele 10,00 — 18,00, iar duminică între orele 10,00 — 16,00. Prețul biletului de intrare va fi de 10 lei.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: