Unita a pus la punct un pachet complex de asigurari pentru firmele mici si mijlocii

Data publicarii: 24-11-2006
Compania de asigurari UnitaCompania de asigurari Unita a pus la punct un pachet complex de asigurari, destinat intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), pachet care acopera majoritatea riscurilor la care patrimoniul, personalul si activitatile IMM-urilor sunt expuse, potrivit paginii de internet a companiei. Polita de asigurare Business Class de la Unita, destinata IMM-urilor, este disponibila in doua variante, respectiv pachet standard si pachet optional.

Prin intermediul pachetului standard, polita de asigurare Business Class asigura cladirile si constructiile unde societatile isi desfasoara activitatea, bunurile intreprinderilor, pentru riscurile de incendiu si alte pagube, precum si bunurile casabile, pentru riscurile de crapare si spargere. De asemenea, pachetul standard cuprinde asigurarea de raspundere civila legala decurgand din prejudiciile aduse tertelor persoane.

Pachetul optional, aferent politei de asigurare Business Class, cuprinde asigurarea de avarii accidentale la masini si utilaje, asigurarea de avarii accidentale la echipamentele electronice, asigurarea de pierderi financiare datorate intreruperii activitatii (pierdere de profit), asigurarea marfurilor pe timpul transportului (Cargo), precum si asigurarea de accidente de persoane.

Unita a inregistrat, in primele noua luni ale anului 2006, un volum de prime brute subscrise 184,2 milioane lei (peste 52 milioane euro), cu 7,6% mai putin fata de perioada similara a anului precedent. Unita detine, in prezent, o cota de piata de 4,34%. Asigurarile auto au reprezentat peste 81% din portofoliul companiei, in primele noua luni din 2006, iar asigurarile de incendii si calamitati naturale, circa 16%.

Unita este membra a Vienna Insurance Group, ca si Omniasig, Omniasig Asigurari de Viata si Agras. Grupul austriac detine 99,99% din actiunile Unita. Compania a inregistrat, in 2005, un profit net de 283.641 lei si venituri totale de 381,19 milioane lei.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: