Dragos Pislaru: Trebuie sa incercam sa punem ordine in functia publica; nu poti face asta cu oameni blazati

Data publicarii: 03-03-2016 | Economie

Autoritatile trebuie sa puna ordine in functia publica insa acest lucru nu se poate realiza cu oameni blazati, considera Dragos Pislaru, consilier la Cancelaria Primului-Ministru, prezent joi la cea de-a cincea editie a Summit-ului Romanian Business Leaders.

"Consolidarea încrederii în societate, apropierea statului de cetățeni este ceea ce încercăm să facem acum. Trebuie să încercăm să punem ordine în funcția publică. Nu poți face asta cu oameni blazați, oameni care se uită cum trece timpul. Reforma aceasta este critică. Fără o politică de calitate nu ai cum să prosperi iar pentru dezvoltarea economică de ansamblu, Guvernul Cioloș încearcă să facă un program de dezvoltare pe termen mediu", a precizat Dragoș Pîslaru.

El a menționat, însă, că aceste reforme nu trebuie să se concentreze numai pe anumite industrii pentru că miza este să nu existe două Românii.

"Nu putem face asta peste noapte. Nu ne putem concentra numai pe anumite industrii. Miza cea mare este să nu existe 2 Românii și să găsești acea punte prin care poți să integrezi antreprenoriatul de viitor cu reașezarea mediului de afaceri care este încă ancorat în resurse ieftine sau în forță de muncă ieftină. Este o mare provocare. Un alt element critic este definirea rolului statului, a ceea ce vrea statul. Încercăm să umplem golul pe care îl avem în guvernanța corporativă. Ce vrea statul ca proprietar a fost un subiect pe care am început să îl definim. Vrem să definim corect guvernanța corporativă. Avem multe programe pentru antreprenori, dar trebuie coordonate", a mai spus Dragoș Pîslaru.

Romanian Business Leaders Summit se desfășoară pe parcursul a două zile, în perioada 3-4 martie 2016, în Capitală. Evenimentul cuprinde 7 sesiuni plenare și mai multe sesiuni speciale și interactive.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: