Yahoo ar putea sa vanda active in valoare de pana la trei miliarde dolari

Data publicarii: 04-03-2016 | Economie

Grupul american Yahoo analizeaza vanzarea unor licente, active imobiliare si alte active secundare in valoare de unul pana la trei miliarde dolari, a declarat joi directorul financiar Ken Goldman, informeaza Reuters.

Ken Goldman a precizat că a fost creată o comisie care să analizeze alternativele la opțiunea renunțării la activitățile de bază și una din aceste alternative este vânzarea rapidă a unor active secundare. Goldman a apreciat că licențele, activele imobiliare și alte active "non-core" sunt de vânzare, adăugând că în ultimii trei ani Yahoo a vândut sau închiriat licențe în valoare de peste 600 milioane de dolari.

Yahoo se confruntă cu presiuni crescute din partea acționarilor și investitorilor pentru a vinde operațiunile de bază iar în ultimele săptămâni în media au apărut informații potrivit cărora Time Inc și Verizon Communications Inc se numără printre potențialii cumpărători.

Yahoo! a fost înființat în 1994 și în prezent este unul din giganții Internetului cu aproximativ 11.000 de angajați la nivel mondial. Marissa Mayer, numită în fruntea Yahoo! în vara lui 2012 pentru a relansa afacerile companiei, a anunțat luna trecută un plan de reducere a costurilor care include concedierea a 15% dintre angajați la nivel mondial precum și renunțarea la mai multe active.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: