Ungaria a obtinut un credit de 500 milioane de euro de la BEI pentru reabilitarea retelei de drumuri

Data publicarii: Astazi, 07-03-2016 | Economie

Banca Europeana de Investitii va oferi imprumuturi preferentiale pentru a finanta dezvoltarea retelei de drumuri din Ungaria pana in anul 2020, ca urmare a unui acord pentru o linie de credit in valoare de 500 milioane de euro semnat luni la Budapesta de ministrul ungar al Economiei, Mihaly Varga, si vicepresedintele BEI, Laszlo Baranyay, informeaza MTI.

Linia de credit de la BEI va fi acordată în mai multe tranșe, prima tranșă de 140 de milioane de euro urmând să fie utilizată la finanțarea modernizării acelor tronsoane din rețeaua de drumuri care nu fac parte din rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T) și care nu pot fi susținute cu fonduri europene.

"Creditul de la BEI, împreună cu contribuția Ungariei, va sprijini investiții estimate la 1,2 miliarde de euro pentru modernizarea rețelei de drumuri. Accentul pus pe infrastructură este un factor crucial în îmbunătățirea accesibilității și conectivității Ungariei, crescând astfel competitivitatea țării și calitatea vieții pentru cetățenii săi', a declarat vice-președintele BEI pentru regiunea Europei Centrale, Laszlo Baranyay.

Fondurile de la BEI vor sprijini diferite proiecte variind de la construcția de noi drumuri la reabilitarea drumurilor existente și astfel vor ajuta la eliminarea blocajelor regionale și la îmbunătățirea legăturilor cu coridoarele de transport trans-europene.

În 2015, Ungaria și BEI au semnat acorduri de împrumut în valoare de 1,424 miliarde de euro, în creștere cu 88% comparativ cu 2014, iar BEI a acordat Ungariei anul trecut împrumuturi în valoare de 1,054 miliarde de euro, în creștere cu 18%.

Banca Europeană de Investiții, cu sediul în Luxemburg, a fost constituită prin Tratatul de la Roma din 1958. Acționarii BEI sunt statele membre ale Uniunii Europene, iar accentul principal al activităților de creditare ale BEI este pus pe finanțarea de proiecte ce promovează o dezvoltare regională echilibrată și coeziunea economică și socială într-o Uniune Europeană extinsă.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: