Dragu (MFP) la ECOFIN: Ne vom concentra in perioada urmatoare asupra accelerarii investitiilor si a reformelor structurale

Data publicarii: 08-03-2016 | Economie

Autoritatile se vor concentra in perioada urmatoare pe accelerarea investitiilor si a reformelor structurale, a declarat, marti, ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, la ECOFIN, conform unui comunicat de presa remis AGERPRES.

"Ne vom concentra în perioada următoare asupra accelerării investițiilor și a reformelor structurale, priorități recunoscute și în raportul de tară. Am promovat pachetul de legi privind achizițiile publice, am demarat procesul de prioritizare a investițiilor și de realizare a cadrului legislativ și operațional pentru implementarea unor poiecte prin parteneriat public — privat", a spus Dragu.

Ministrul Finanțelor Publice a susținut, în cadrul reuniunii Consiliului ECOFIN de la Bruxelles, din 8 martie, angajamentul României de a implementa măsurile necesare indicate de Comisia Europeană în raportul de țară.

"Alte teme abordate în cadrul ECOFIN au fost: propunerea de modificare a directivei 16/2011 privind schimbul automat obligatoriu de informații în domeniul impozitării, stadiul implementării Uniunii Bancare, viitorul Codului de Conduită (impozitarea afacerilor), ca răspuns la discuțiile din cadrul reuniunii G20 miniștrilor de finanțe și a guvernatorilor băncilor centrale din 26-27 februarie 2016", se arată în comunicatul Ministerului Finanțelor.

În cadrul vizitei la Bruxelles, Anca Dragu s-a întâlnit cu Jyrki Katainen, vicepreședinte al Comisiei Europene, și cu Pierre Moscovici, comisar european.

Aceasta le-a prezentat stadiul reformelor și datele bugetare aferente lui 2015 și primei luni a acestui an. Ministrul Finanțelor a subliniat creșterea veniturilor cu 11,1% în ianuarie și colectarea "extrem de bună" a taxei pe profit și a TVA, care au fost cu 48%, respectiv 17% mai mari față de ianuarie 2015. De asemenea, Anca Dragu a declarat că se așteaptă la rezultate pozitive și în februarie, cu o creștere a colectării taxelor și impozitelor principale.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: