FMI cere adoptarea unor masuri de stimulare a cererii pentru a sprijini cresterea economiei mondiale

Data publicarii: 09-03-2016 | Economie

Economia globala se confrunta cu un risc in crestere de deraiere si trebuie adoptate masuri pentru a stimula cererea pe plan global, a afirmat, marti, prim-adjunctul directorului general al FMI, David Lipton, intr-un discurs la Washington, transmit CNBC si BBC.

"Cele mai recente date ale FMI arată din nou o slăbire a economiei mondiale. Suntem, cu siguranță, într-un moment delicat", susține oficialul FMI.

Instituția anunțase deja că ar putea înrăutăți actuala prognoză de creștere a economiei, de 3,4% în acest an, când va publica noile estimări, în aprilie.

Sunt necesare acțiuni colective pentru a stimula economia mondială, în condițiile în care volatilitatea de pe piețele financiare și prețurile scăzute ale materiilor prime sporesc temerile privind situația economică, a explicat David Lipton.

"Încă vedem în jurul lumii o redresare a economiei, dar fundamentele sunt slabe și cred că cel mai important în acest moment este faptul că există multe riscuri, inclusiv unele noi, care se apropie", a apreciat oficialul FMI.

Acesta a adăugat că o combinație de reforme structurale și măsuri de politică monetară și fiscală este necesară pentru a consolida creșterea economiei și a reduce riscurile.

Sursa: Agerpress