ASF a aprobat doua proiecte de norma emise in aplicarea Legii privind redresarea si rezolutia asiguratorilor

Data publicarii: 09-03-2016 | Economie

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat, in sedinta de miercuri, doua proiecte de norma emise in aplicarea Legii nr. 246/2015 privind redresarea si rezolutia asiguratorilor, ca urmare a comentariilor si observatiilor primite in urma procesului de consultare publica, potrivit unui comunicat al Autoritatii.

Conform instituției, normele vor fi transmise pentru publicare Monitorului Oficial al României.

Tot în ședința de miercuri a fost aprobat și Regulamentul privind aplicarea principiilor de guvernanță corporativă de către entități autorizate, reglementate și supravegheate de ASF, documentul urmând să fie transmis pentru publicare Monitorului Oficial al României.

Consiliul a aprobat proiectul Regulamentului privind criteriile aplicabile și procedura pentru evaluarea prudențială a achizițiilor și a majorărilor participanților la entitățile reglementate de ASF, care urmează să fie publicat pe www.asfromania.ro, pentru consultare publică, timp de 10 zile.

De asemenea, în ședința de miercuri a fost aprobat proiectul Normei privind raportările periodice ale societăților de asigurare și/sau de reasigurare. Proiectul va fi publicat pe website-ul Autorității, pentru consultare publică, timp de 10 zile.

Tot în ședința de miercuri a fost aprobat prospectul întocmit în vederea admiterii la tranzacționare pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București S.A. a acțiunilor emise de Societatea de Construcții Napoca S.A. Cluj — Napoca.

De asemenea, au fost propuși pentru avizare și reavizare 115 agenți în vederea desfășurării activităților de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru alți 25 de agenți de marketing.

Sursa: Agerpress