ASF lanseaza luni o sectiune a site-ului propriu dedicata educatiei financiare pentru copii

Data publicarii: 14-03-2016 | Economie

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) va lansa luni o sectiune a site-ului propriu dedicata educatiei financiare pentru copii, www.asfromania.ro/edu, a anuntat, luni, presedintele ASF, Misu Negritoiu, la deschiderea oficiala a sedintei de tranzactionare a BVB cu ocazia Global Money Week.

"Resursele noastre sunt limitate și am intrat în spațiul virtual. O să vedeți astăzi lansăm www.asfromania.ro/edu, o secțiune a site-ului nostru dedicată educației financiare pentru voi, să vă jucați așa în loc de jocuri cu mașini sau altceva să vă jucați, puteți să faceți și simulări. Este un site foarte frumos, foarte prietenos, foarte colorat. Oricine poate să intre și o să vedeți cât este frumos, dar în principal pentru copii. Este foarte adevărat că aproape nu contează ce vârstă ai ca să joci, depinde când începi să te joci pe bursă și când începi să utilizezi aceste instrumente", a afirmat Mișu Negrițoiu.

Acesta a spus că ASF este conștient că dezvoltarea pieței de retail și a piețelor financiare nebancare în România se bazează pe educație și astfel a lansat un ambițios program de educație financiară pentru elevii din clasele 7-8 și de la liceu, din clasa a 12-a.

Mișu Negrițoiu a declarat că în societățile dezvoltate educația financiară se transferă din familie, de la părinți și bunici, dar că în lipsa unei tradiții de economie de piață serviciile financiare trebuie învățate de la capăt și fenomenul este invers, cei tineri le spun celor în vârstă ce înseamnă Bursa de valori.

Bursa de Valori București împreună cu Autoritatea de Supraveghere Financiară a organizat luni deschiderea oficială a ședinței de tranzacționare cu ocazia Global Money Week, ce se va desfășura anul acesta între 14 și 18 martie.

Scopul evenimentului intitulat Global Money Week (GMW) este de a le preda copiilor și tinerilor, prin activități interactive și distractive, noțiuni despre bani, economisire, mijloace de trai, găsirea unui loc de muncă sau despre cum să devină antreprenori.

GMW, inițiată și coordonată de Child & Youth Finance International (CYFI), are loc anual, în a doua săptămână a lunii martie. Evenimentele sunt organizate de școli, universități, ministere, instituții financiare.

La eveniment a participat un grup de elevi din clasa a 7-a de la școala 56 din București.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: