FMI recomanda autoritatilor restructurarea masiva a companiilor de stat aflate intr-o situatie financiara dificila

Data publicarii: 14-03-2016 | Economie

Fondul Monetar International (FMI) recomanda autoritatilor din Romania adoptarea cat mai rapida a legislatiei pentru imbunatatirea guvernantei corporative in companiile de stat si stabilirea unei liste cu potentiale listari la bursa sau privatizari, a declarat, luni, seful misiunii FMI in Romania Reza Baqir, la finalul misiunii in Romania.

"Misiunea recomandă adoptarea și implementarea rapidă a legislației pentru îmbunătățirea guvernanței corporative la companiile de stat. De asemenea, recomandăm restructurarea masivă a companiilor de stat aflate într-o situație financiară îngrozitoare și stabilirea unei liste de potențiale companii care pot fi listate la bursă sau privatizate", a explicat reprezentantul FMI, într-o conferință de presă.

Potrivit sursei citate, aceste reforme vor ajuta la îmbunătățirea managementului profesionist în aceste companii, la alocarea mai eficientă a resurselor, la creșterea profitabilității, la transferuri mai mici de bani dinspre buget și la limitarea datoriilor statului.

În plus, reprezentanții misiunii au apreciat eforturile autorităților în lupta împotriva corupției și le încurajează să continue în același ritm.

"Îmbunătățirea guvernanței și lupta împotriva corupției nu sunt doar chestiuni economico-sociale cheie, ci sunt cruciale și din perspectivă macroeconomică. Reducerea corupției va ajuta la combaterea evaziunii fiscale și va reduce pierderile din banii contribuabililor. De asemenea, va ajuta la îmbunătățirea mediului de afaceri și va duce la atragerea investitorilor străini", a adăugat oficialul FMI.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: