Pool-ul de Asigurare: 14 petitii impotriva PAID depuse la ASF in ultimele trei luni

Data publicarii: 16-03-2016 | Economie

Un numar de 14 petitii au fost formulate in perioada 1 decembrie 2015 - 29 februarie 2016 impotriva Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID), potrivit situatiei publicate pe site-ul societatii.

Aceste petiții au fost înregistrate la Autoritatea de Supraveghere Financiară, se precizează în documentul PAID.

Cele mai multe petiții au fost consemnate în februarie (6), în timp ce în lunile ianuarie 2016 și decembrie 2015 numărul acestora a fost egal, respectiv câte 4.

Din total, 3 petiții înregistrate unic per petent și per caz au fost soluționate favorabil, iar 9 nefavorabil. În plus, un caz s-a referit la un dosar de daună, fiind de asemenea soluționat favorabil.

Anul trecut, numărul total de petiții înregistrate unic per petent și per caz a ajuns la 96, în mai puțin de jumătate din cazuri, respectiv 40, fiind soluționate favorabil.

De asemenea, în 2015, au fost consemnate 36 de petiții întemeiate referitoare la dosare de daună, care au fost de asemenea soluționate favorabil.

Pentru o petiție dosarul de daună a fost achitate.

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăților de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuință, în conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008.

PAID s-a constituit ca societate de asigurare în luna noiembrie 2009. Din PAID fac parte 12 societăți de asigurare, respectiv ABC Asigurări, Astra Asigurări, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins România, Generali, Grawe România, Groupama România, Platinum Asigurări și Uniqa Asigurări, acestea fiind acționari PAID.

Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuințelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: cutremur, inundații și alunecări de teren.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: