TAROM: Aeronava RO 236 care a decolat de la Budapesta a avut probleme de semnalizare necorespunzatoare la motorul nr. 2

Data publicarii: 16-03-2016 | Economie

Aeronava TAROM RO 236 care a decolat de la Budapesta la ora 15,12 cu destinatia Bucuresti s-a intors pe aeroport dupa cinci minute de zbor din cauza unei semnalizari necorespunzatoare la motorul nr. 2, afirma compania aeriana.

"Compania TAROM confirmă faptul că aeronava RO 236 care a decolat de la Budapesta la ora 13,12 UTC cu destinația București s-a întors la aeroportul Budapesta după cinci minute de zbor datorită unei semnalizări necorespunzătoare la motorul nr. 2. Echipajul a acționat conform procedurilor standard în această situație și a aterizat, în deplină siguranță, pe aeroportul din Budapesta. Pasagerii au fost debarcați, în siguranță, și sunt asistați de reprezentanții companiei TAROM", se menționează într-un comunicat al operatorului aerian.

Avionul TAROM cu care președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, a decolat de la Budapesta și trebuia să ajungă la București a avut probleme în aer, piloții fiind nevoiți să readucă aeronava la sol la circa cinci minute după decolare, a anunțat acesta într-o postare pe Facebook.

Borboly Csaba a declarat ulterior, pentru AGERPRES, că, la cinci minute de la decolare, avionul aflat deja deasupra norilor s-a umplut cu fum și atunci a observat că una dintre elice s-a oprit. Însoțitoarele de bord le-au spus pasagerilor să nu intre în panică și să stea cu capul aplecat și, la scurt timp după aceea, piloții au reușit să readucă avionul pe aeroportul din Budapesta.

Potrivit lui Borboly, toți pasagerii au fost evacuați, iar la fața locului se află echipaje de intervenție.

'Echipajul Tarom a fost profesionist, și-a făcut treaba foarte bine. La fața locului au venit forțele de intervenție. Un domn de lângă mine tocmai a spus: 'am renăscut'. Am fost anunțați că vom reveni în țară cu o altă cursă TAROM care va decola de la Budapesta la ora 19,55 și va ajunge la București la 22,30', a declarat Borboly Csaba.

Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înființată în 1954 și a crescut în același timp cu aviația românească. TAROM își desfășoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianței SkyTeam, din 1993 membră a Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni (IATA), iar din 2000 este membră a Asociației Companiilor Aeriene Europene (AEA).

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: