Costescu solicita Autoritatii Aeronautice sa finalizeze investigatia de la TAROM, iar Consiliului de Administratie sa ia act de concluziile raportului

Data publicarii: 17-03-2016 | Economie

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, solicita Autoritatii Aeronautice Civile din Romania sa finalizeze joi investigatia de la TAROM, iar Consiliului de Administratie al companiei ii recomanda sa ia act de concluziile raportului, de situatia generala creata in companie si sa actioneze conform atributiilor legale.

* TAROM: Aeronava RO 236 care a decolat de la Budapesta a avut probleme de semnalizare necorespunzătoare la motorul nr. 2

* Harghita: Aterizare forțată pentru cursa Tarom Budapesta-București în care era președintele CJ

Într-un comunicat de presă remis miercuri seară AGERPRES, șeful de la Transporturi cere angajaților și managementului executiv al companiei să își desfășoare activitatea în condiții normale, fără să pună în pericol regularitatea zborurilor și siguranța pasagerilor.

"După acțiunea de protest a salariaților TAROM din cadrul Direcției Tehnice, desfășurată pe parcursul zilei de astăzi, 16 martie a.c., solicit atât angajaților companiei, cât și managementului executiv să își desfășoare activitatea în condiții normale, fără a periclita regularitatea zborurilor și siguranța pasagerilor. Întârzierile repetate ale curselor TAROM, tratarea necorespunzătoare a pasagerilor și comunicarea defectuoasă a managementului cu angajații riscă să afecteze imaginea companiei. Toate acestea, coroborate cu incidentul în care a fost implicată aeronava TAROM la Budapesta, mă determină să solicit Autorității Aeronautice Civile din România, conform competențelor instituției, să finalizeze mâine, 17 martie 2016, investigația de la TAROM. De asemenea, recomand întrunirea de urgență a Consiliului de Administrație al TAROM care să ia act de concluziile raportului, de situația generală creată în companie și să acționeze conform atribuțiilor legale', afirmă Dan Costescu.

Avionul TAROM cu care președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, a decolat miercuri de la Budapesta și trebuia să ajungă la București a avut probleme în aer, piloții fiind nevoiți să readucă aeronava la sol la circa cinci minute după decolare, a anunțat acesta într-o postare pe Facebook.

Borboly Csaba a declarat ulterior, pentru AGERPRES, că, la cinci minute de la decolare, avionul aflat deja deasupra norilor s-a umplut cu fum și atunci a observat că una dintre elice s-a oprit. Însoțitoarele de bord le-au spus pasagerilor să nu intre în panică și să stea cu capul aplecat și, la scurt timp după aceea, piloții au reușit să readucă avionul pe aeroportul din Budapesta.

Potrivit lui Borboly, toți pasagerii au fost evacuați, iar la fața locului se află echipaje de intervenție.

Aeronava TAROM RO 236 care a decolat de la Budapesta la ora 15,12 cu destinația București s-a întors pe aeroport după cinci minute de zbor din cauza unei semnalizări necorespunzătoare la motorul nr. 2, a afirmat compania aeriană.

"Compania TAROM confirmă faptul că aeronava RO 236 care a decolat de la Budapesta la ora 13,12 UTC cu destinația București s-a întors la aeroportul Budapesta după cinci minute de zbor datorită unei semnalizări necorespunzătoare la motorul nr. 2. Echipajul a acționat conform procedurilor standard în această situație și a aterizat, în deplină siguranță, pe aeroportul din Budapesta. Pasagerii au fost debarcați, în siguranță, și sunt asistați de reprezentanții companiei TAROM", se menționează într-un comunicat al operatorului aerian.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: