Andrei Butaru (ANSVSA) le recomanda romanilor sa nu mai consume produsele firmei Bradet

Data publicarii: 18-03-2016 | Economie

Presedintele ANSVSA, Andrei Butaru, le-a recomandat celor care mai au in casa produse ale firmei Bradet sa nu le mai consume.

"În ceea ce privește acțiunea de retragere de pe piața națională a produselor lactate ale firmei Brădet, toate produsele fabricate în luna februarie au fost retrase. Acestea putem să spunem clar că sunt retrase din lanțurile comerciale. Există posibilitatea ca să mai fie în casele proprii, dar pe această cale îi anunțăm că nu trebuie să consume aceste produse care au fost incriminate", a declarat președintele ANSVSA vineri într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, întreaga cantitate din România de produse lactate ale firmei Brădet a fost retrasă și distrusă, dar și din Spania 1.112 kg și Italia 546 kg.

Butaru a spus că, în eventualitatea în care patronul firmei Brădet va dori să reia producția, reprezentanți ai ANSVSA se vor deplasa la fabrică pentru a observa dacă sunt îndeplinite condițiile în vederea autorizării.

El a explicat că un produs alimentar poate să fie corespunzător din punct de vedere sanitar, însă se poate contamina pe durata transportului, prin manipulare sau gestionare.

Potrivit lui, în prezent, produsele alimentare din România sunt "sigure", după cum au arătat analizele făcute.

Butaru a anunțat că va fi introdus și controlul E.coli pentru producătorii de produse alimentare de origine animală.

"Avem în lucru un ordin, în care anul acesta o să introducem controlul inclusiv pe E.coli, program care se va desfășura începând cu aprilie și terminând cu decembrie 2016", a mai spus Butaru.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: