Matei (Groupama): Noua Lege RCA are unele puncte foarte bune; important e cum o implementam

Data publicarii: 21-03-2016 | Economie

Noua Lege a RCA cred ca are unele puncte foarte bune si care pot sa ajute piata romaneasca, dar importanta este implementarea, pentru ca piata nu este pregatita pentru toate subiectele, a declarat Calin Matei, director general adjunct al Groupama Asigurari.

"Noua Lege a RCA cred că are unele puncte foarte bune și care pot să ajute piața românească, însă ceea ce este foarte important este să avem grijă cum o implementăm și să avem grijă că, pentru anumite subiecte, piața românească nu este încă pregătită", a afirmat Călin Matei.

Acesta explicat că s-a vorbit la un moment dat despre introducerea, atunci când nu folosești mașina, a posibilității de a suspenda RCA. Potrivit acestuia, sistemul funcționează în unele țări, dar acolo șoferii vin cu talonul și plăcuțele de înmatriculare și le depun la o autoritate, precum poliția.

În ceea ce privește decontarea directă, Călin Matei a apreciat că acest sistem poate să funcționeze foarte bine cu condiția introducerii unui centru de compensare.

Referitor la reînnoirea automată a polițelor RCA, Călin Matei a spus că pentru un client al companiei pe care o reprezintă ar fi benefică pentru că acesta ar fi notificat în prealabil cu privire la prima pe care o va avea de plătit.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: