CE a demarat o procedura de consultare publica cu privire la insolventa in Uniunea Europeana

Data publicarii: 23-03-2016 | Economie

Comisia Europeana a demarat, miercuri, o procedura de consultare publica cu privire la cadrul legislativ care reglementeaza insolventa in Uniunea Europeana, informeaza un comunicat de presa.

Potrivit Executivului comunitar, un cadru legislativ funcțional care să reglementeze insolvența este vital pentru sprijinirea investițiilor companiilor și creșterii economice în UE, pentru a ajuta companiile și persoanele fizice să facă afaceri pe piața unică precum și pentru investițiile din afara UE. Cu toate acestea, ineficiența și divergențele care există în rândul cadrelor legislative care reglementează insolvența îngreunează evaluarea riscurilor de către creditori, în special în cazul investițiilor transfrontaliere, împiedicând integrarea piețelor de capital din UE.

Aproximativ 200.000 de companii dau faliment anual în UE. Comisia vrea să ajute companiile să depășească dificultățile financiare în caz de faliment, și în același timp să maximizeze valoarea primită de creditori, acționari, angajați, investitori, autorități fiscale și alte părți implicate. Procedura de consultare publică vrea să identifice modificările care ar putea fi făcute pentru a crește eficiența și eficacitatea cadrelor legislative care reglementează procedura insolvenței. Un accent deosebit în timpul consultării va fi pus pe regulile privind sprijinirea companiilor care trec printr-o perioadă dificilă să-și restructureze datoriile imediat ce este posibil și să primească o a doua șansă dacă afacerile lor sunt viabile.

"Principala noastră prioritate este să punem la punct cel mai bun mediu posibil pentru a stimula creșterea și investițiile transfrontaliere în UE. O piață unică de capital are nevoie de reguli moderne de insolvență care sunt ușor de aplicat. În acest fel putem atrage mai multe investiții în UE. Piața noastră unică poate funcționa mai bine dacă reducem ineficiențele provocate de diferitele legislații naționale privind insolvența care creează incertitudine și îi descurajează pe antreprenori", a declarat comisarul european pentru Justiție, Vera Jourova.

Procedura de consultare publică se va încheia în data de 14 iunie.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: