Daianu (BNR): Noile tehnologii sunt definitorii pentru modernitate, dar inseamna fragilitate

Data publicarii: 24-03-2016 | Economie

Noile tehnologii sunt definitorii pentru modernitate, dar inseamna fragilitate, iar atacurile informatice fac parte din noua normalitate, a declarat, joi, Daniel Daianu, membru in Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei si presedinte al Institutului de Studiere a Fenomenelor Extreme.

"Noile tehnologii care sunt definitorii pentru ceea ce numim modernitate ne creează nu numai un sentiment de fragilitate, ci efectiv înseamnă fragilitate. Să vă dau un exemplu: partenerul strategic. Președintele american a cerut o suplimentare, o creștere cu 35% a resurselor pentru combaterea atacurilor informatice. Atacurile informatice nu numai că fac parte din noua normalitate, dar sunt un pericol imens la viața oamenilor, la siguranța entităților din lumea corporatistă, la siguranța națională", a spus Dăianu, într-o conferință de specialitate.

În ceea ce privește terorismul, el a precizat că noile tehnologii sunt de ajutor în privința propagării și comunicării.

"Noile tehnologii îi ajută pe dușmanii noștri, fac parte din registrul de propagandă, de modul în care își trimit mesajele, deci e un domeniu care arată de ce trebuie să fim foarte preocupați, să avem în vedere nu numai maniera, atitudinea. Este vorba de o conduită pe care trebuie să o avem, să înțelegem că, din păcate, trăim în vremuri care ne vulnerabilizează, trebuie să găsim acea cale optimă care să concilieze ceea ce înseamnă în esență, ceea ce esențializează democrația, poate să reușim să răzbim în aceste vremuri, să câștigăm un război", a adăugat economistul.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: